Szeretetkoszoruk

Új termékek

Új termékek
Őszi csodáink

Őszi csodáink

Az ősz a lombhullás, a betakarítás, az elvackolás évszaka. Gyönyörű,mágikus időszak ez,tele varázzsal. A napfény csodálatos, de már közel sem bántóerősségű, ragyogó színekbe mártja a lombkoronák narancs-sörös-barnás-sárgás színeit. A szél örvényt kavar az avarral, ami után előkerülnek a nehezebb,párás, sűrűbb illatok.

Kettős évszakról van szó, mely egyszerre hordozza magában a természet utolsó kivirágzásának ünnepét és az esős ködös elmúlás szomorúságát. Az ősz átmenet a nyár és a tél között, egyúttal emlékeztet minket az élet körforgására. Mindaz ami a nyár közepén elképzelhetetlennek tűnt, most ismét lassan elérkezik: a fák levetik zöld lombkoronájukat, a nappalok rövidülnek, az éjszakák meghosszabbodnak, a levegő nyírkosabbá-hűvösebbé válik, felhívva figyelmünket a lassan elérkező fagyokra. Minden kicsit elcsendesedik, visszahúzódik, elmagányosodik.

A tél jeges szorítása azonban még messze van, addig is aranyló, bronzos színekben öltözik a világ. Minden oly kellemes a szemnek, a föld barnái, a leveleksárgás-narancsos színei, a termések barnás rozsdaszínei és  amíg imitt amott feltűnő fűszínek keveredése hirdeti a természet szépségét.

Egyúttal a vizek és az égbolt színei is átváltoznak, a kékek elmélyülnek és borúsabbá válnak.

Csodálatos a természet kora ősszel! Reggelente gyönyörködhetünk a hajnali párák látványában. Az alacsonyabb napállásnak köszönhetően egész nap ragyogóak a fények, friss a levegő, a ha enyhe szélmozgás is társul ehhez a nagyvárosokban nem ül meg a szmog. Nagy sétákat tehetünk az avarillatú erdőkben, túrázhatunk ami üdítő program a testnek, terápia a léleknek.

Nemcsak az angolszász országokban, hanem nálunk is népszerűek a tökdekorációk. A magyar kultúrában is régóta jelen van, az elődeink is készítettek töklámpásokat. Ráadásul az olajtök egyes tájegységeinkben kiemelt szezonális haszonnövény. Az Őrség Aranyának is nevezik a helyben termelt növényből kinyert tökmagolajat, és hagyományosan kora ősszel rendezik meg a Tökfesztivált. Nem érdemes tehát az angolszász hagyományok begyűrűzése miatt a Halloween -tökökre haragudni.

Leave a Reply